dimarts, 13 de juny de 2006

Estatut 2006: Val la pena?

Hola a tots,

L'Estatut d'Autonomia d'una comunitat autònoma, és la "Llei de lleis" per aquest territori. Com que de moment no som un Estat, ens haurem de conformar amb això?
o no?
Perquè es clar, quina és la alternativa?
Es a dir, de debó serveix d'alguna cosa fer una mena de "vaga de fam politica"?

Tots creiem que podem aspirar a més, és més, HEM d'aspirar a més...Però d'alguna manera hem d'avançar i dificilment ho farem tot de cop. ERC proposa un vot de càstig, un vot negatiu, un vot que permetrria al PP legitimar tot el que ha fet perque diria que realment el poble de Catalunya i el poble d'Espanya han decidit democraticament que no volen un nou Estatut. I crec que ERC té bones intencions, però s'equivoca, perquè, sincerament, sé que s'ha de lluitar i intentar defensar els teus drets, però quedar-nos en el 79 em sembla una mala idea.


Us han convençut els del SI, sobretot després de veure la manera com defensen amb dents i ungles els del PP el NO?
Creieu que es el millor per Catalunya?
Passeu del tema de la politica i preferiu que parlem dels PowerPoints?

Què en penseu?

1 comentari:

Marc ha dit...

Crec que, com els acostuma a passar a ERC, utilitzen massa el cor i massa poc el cap. Jo sempre he pensat que la política, al menys en aquest país, és un joc. Un joc en el que cal ser pragmàtic i on no pots dir el que penses. Ens agradi o no, les regles són aquestes. I el que fa ERC és jugar al joc com si les regles fossin unes altres... I per això passa el que està passant. Entenc el per què proposen el no. No només l'entenc, sinó que hi estic d'acord. Però per mi, aquí és on s'equivoquen. El seu no és un no idealista, un no que suposa que tindrem alternatives millors a aquest estatut a curt termini. I aquí és on jo penso que s'equivoquen. Si aquesta vegada han retallat el que han retallat... què els fa pensar que la següent vegada tindrem tot el que ells consideren raonable? I si la pròxima vegada tampoc és el que volen... tornaran a votar no? I la pròxima? No és millor anar avançant de mica en mica, que haver d'esperar ves a saber quan fins que et donguin el que vols?

M'agradaria que ERC entengués les regles del joc... en contraposició del PP, que les porta a l'extrem...

En resum, pel que fa a mi, SÍ a l'estatut.