dimarts, 29 d’agost de 2006

Donnie Darko, esquizofrènic... o no?


Tot i que no recordo ni si la van emetre més enllà d'un mes als cinemes de Girona, Donnie Darko és avui dia, el que anomenariem una "pelicula de culte". O no. ;) De fet, aqui és on entreu vosaltres. Sobretot si l'heu vista, podreu opinar de què us va semblar.

És l'esquizofrènia la responsable de les alucinacions d'en Donnie? Creieu en els universos tangents que es creen en l'espai-temps i que son altament inestables i que només poden percebre persones hiper-sensibles, com en Donnie?

En fi, que m'agradaria obrir el debat: Què creieu que passa a la pel·lícula? I perquè riu ell al final de la mateixa a la seva habitació?

Vinga, que és obert a tothom!

2 comentaris:

Marc ha dit...

Gran peli, sens dubte!! Jo soc de la teoria dels universos paral.lels, tot i que crec que és intel.ligent sugerir una esquizofrènia i que una part de la peli és una visió onírica perquè ofereix una dualitat realisme/ciència ficció interessant.

Penso que al final de la peli el que li fa gràcia a en Donnie és que s'adona que ell és la clau del destí de l'espai/temps i que per salvar-lo s'ha de sacrificar. El fet de que aquesta decisió/elecció es trobi a les seves mans li resulta molt irònic. Aquí acaba desembocant una conversa que a mi sempre m'ha fet molta gràcia entre el Donnie i la Gretchel:

G: Donnie Darko? Quina mena de nom és? Sembla un nom de superheroi...
D: I qui et diu que no ho soc.

Un superheroi una mica peculiar però que acaba sacrificant-se per salvar l'univers.

Com a últim apunt m'agradaria destacar l'escena de "la línea del bé i el mal" que crec que satiritza molt agudament la visió "en blanc i negre" que sembla tenir a vegades la societat americana.

parafirmarenlosblogs ha dit...

La verdad es que no he visto la peli, pero como enviaste el correo haciendo una supermegapromoción de tu blog pues me ha parecido que tenía que colaborar en este gran proyecto ;-)

Un saludo,

Juan