dilluns, 3 de desembre del 2007

El violí d'Auschwitz: un regal de MªÀngels Anglada


Aquest llibre m'el va deixar per llegir-lo la meva actual parella, l'Elena, i em va emocionar moltíssim. Us el recomano moltissim, segur que us agradarà.

Sinopsi:
Al camp d'extermini d'Auschwitz, les condicions de vida són infrahumanes i els abusos, els castigs o la mort són companys habituals dels reclusos com en Daniel, un luthier jueu de Cracòvia, que sobreviu a aquest infern treballant de fuster. Haurà de construir un violí que tingui un so perfecte, però no es pot imaginar el càstig que l'espera si no compleix bé l'encàrrec. Història corprenedora que posa de manifest la dignitat i la capacitat de resistència d'una persona davant l'adversitat més terrible.

3 comentaris:

J ha dit...

Ei ei ei bones David, molts posts en un sol dia! pot ser degut a diverses causes, molta inspiració, moltes ganes de postejar, moltes coses al pap per dir, sóm dilluns i ve mes de gust fer això o simplement poca feina....
Cal dir que el llibre del víolí no l'he llegit, pro n'he vist la pelicula, realment interessant, de fet el personatge es salva pq quan l'estàn fuetejant va comptant els cops en alemany, i cau en gràcia als guardes i al jefe del campament. S'ha de veure o llegir, 100% recomanable.
2a cosa, portada d'El Jueves, nem tard, pq ja ha portat cua, pro si sóm lectors habituals, és una portada amb la mateixa línea que sempre, ni mes ni menys, diria k en moltes d'altres tenen igual o pitjor acidesa k en aquesta però.... aqui els van donar un toc d'atenció. Ahir vaig mirar el programa de Telemonegal (a tv girona) i l'entrevistat era un dels editors i de fet els van "censurar" després de tenir la portada penjada a internet desde feia 2 dies i la revista al carrer. Va ser un programa basura k els va treure a la llum i va esbombar-ho, arran d'aki la denuncia. Però clar la clau és que aket programa ha tingut moltes querelles pel fet de posar-se amb la familia reial... tot plegat com dient ooooo si nosaltres ens foten puros a akests no els dieu re, i pam! lio padre... Com tu dius la teleporqueria fa mes mal que no una pobre revista HUMORISTICA

J ha dit...

I continuo amb el comentari jeje el k deia k la portada havia de ser una mes de la revista, però pels tomakets, no va ser aixi.
Sabem k El Jueves, és una revista dedicada totalment a l'humor gràfic, i CARICATURITZEN a tothom de manera sana, sense anar al morbo ni a ferir la sensibilitat i l'honor de ningú. En canvi els programes de tv, emeten imatges reals de la gent, infonent missatges o rumors, suposicions, calumnies, invencions k afecten mes a la pobre gent. I si no n'hi ha prou es fiken amb la gent mes humil fent mofa i escarni cosa k no se k és mes denunciable.
Tot plegat, estem en un païs de PUTES marujes i k el k compte és l'enveja i l'escarni del veï... estem ben arreglats

J ha dit...

I 3era part i acabo, el judidi d'aquest cas de la portada, ha sigut un dels mes ràpids dels últims temps, tan per la tramesa de al denúncia com pel veredicte. I després diuen k hi han esperes en el sistema judicial i tot plegat, k de fet és real, però per segons què i per segons qui veig k no és veritat. Per algún judici normal potser s'hauria hagut d'esperar un mínim de 2 anys per dictar centència. I en un mes d'agost-setembre, casi s'ho havien pulit....... reflexione'm-hi.


JA TA!