dilluns, 9 de juliol de 2012

Virus DNS Changer

Avui dilluns 9 de juliol, l'FBI desconnectarà els servidors d'una xarxa de pirates informàtics estoniana desarticulada l'any passat que va crear el virus DNS Cahanger.

Aquest troià va ser creat el 2007. El DNS Changer afecta els sistemes operatius Windows, Linux i Mac OS. Bàsicament el que fa és modificar la configuració dels DNS (Servidor de noms de domini) dels equips afectats per tal que utilitzin els servidors dels pirates informàtics. D'aquesta manera, quan introduïm una adreça web al navegador l'ordinador contacta amb aquests servidors infectats i els pirates poden controlar la navegació de l'usuari, interceptar-la i mostrar pàgines web falses.

Des de la desarticulació de la banda de pirates l'FBI va obtenir una ordre judicial que li va permetre controlar els seus servidors i va fer que funcionessin correctament. I els ha mantingut operatius fins avui a les 18:00h de la tarda, ja que s'estima que prop de 70.000 equips encara estan infectats tant sols als Estats Units i uns 300.000 a tot el món desenvolupat. L'afectació va arribar fins als 600.000 ordinadors en el seu dia.

Com saber si s'està afectat.

1.- Podem accedir a la web i mirar si la pantalla que ens surt és de color verd o vermell. Si la veiem de color vermell estem afectats.

2.- Una altra web amb instruccions en castellà.

Què fer si finalment estem infectats

Òbviament, haurem de desinfectar l'equip. ;)

Informació relacionada:

Oficina de Seguretat de l'internauta, que depèn del govern espanyol.