dimecres, 3 d’octubre de 2007

Albergínies amb feta, ruca i tomàquets secs

Ingredients:

- 2 albergínies
- 50 g de tomàquet sec italià
- 30 g de ruca
- 80 g de feta
- 1 gotet de vinagre de Mòdena
- oli d'oliva suau
- sal Maldon
- oli d'oliva verge
- sal


Preparació

Feu bullir una mica d'aigua amb farigola en un casssó.
Quan arrequi el bull, tireu-hi els tomàquets secs, aparteu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 6 hores. Després, eixugueu els tomàquets amb paper absorbent. Tot seguit, confiteu els tomàquets en un cassó amb oli i unes herbes durant dues hores procurant que la temperatura no superi els 80 graus. Mentrestant, poseu el vinagre de Mòdena en un cassó i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura de caramel. A continuació, talleu les albergínies a làmines fines, poseu-hi una mica de sal per sobre i espereu que deixin anar l'aigua. Després, fregiu-les en una paella calenta amb oli fins que estiguin dauradetes i deixeu-les sobre el paper absorbent. I ja per acabar, emplateu les albergínies al fons del plat, poseu-hi el tomàquet confitat i les làmines de feta a sobre i cobriu-ho tot amb ruca. Amaniu el plat amb una mica d'oli i sal Maldon i guarniu-lo amb la reducció de vinagre de Mòdena.

Font: Programa Cuines de TV3.
Cuiner: Facundo de la Rúa
Restaurant: Cheeseme
Adreça: Plaça Jacint Raventós-Argenteria
Població: Barcelona
Telèfon: 93 319 59 31