dijous, 4 d’octubre de 2007

Arròs a la cubana amb tempura

Ingredients:

- 300 g d'arròs bomba
- 1 escalunya
- 100 g de mantega salada
- 100 g de parmesà
- 700 ml de brou vegetal
- 200 ml de rovells d'ou
- sal, aigua
- 2 plàtans
- oli de gira-sol
Per a la tempura:
- 50 g de bleda vermella
- 20 g de mitzuna
- 50 g de ficoide glacial
- 80 g de farina de tempura
- aigua i oli de gira-sol


Preparació

Sofregiu l'escalunya picada, que haureu tingut en remull durant dues hores, en un cassó amb mantega.
Quan agafi una mica de color, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo coure fins que comenci a daurar-se. Tot seguit, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure tot junt durant 12 minuts. Un cop cuit, rectifiqueu l'arròs de sal i pebre i afegiu-hi el parmesà ratllat, retireu-lo del foc i remeneu-ho. Finalment, poseu l'arròs en un plat i deixeu-lo refredar a la nevera fins que qualli. Mentrestant, deixateu els rovells d'ou amb una mica d'aigua, saleu-los, aboqueu-los en un motlle per glaçons i deixeu-ho al congelador fins que es congelin. A continuació, poseu un motlle cilíndric en un plat i ompliu-lo fins a la meitat amb l'arròs. A sobre, poseu-hi un glaçó de rovell d'ou i acabeu d'omplir el motllo amb més arròs. Premseu-ho bé. Deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus. Seguidament, barregeu la farina de tempura amb una mica d'aigua freda i remeneu-ho bé. Arrebosseu les verdures amb aquesta barreja i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol. I ja per acabar, emplateu l'arròs, desemmotlleu-lo i poseu-hi per sobre les verdures. Podeu guarnir el plat amb unes xips de plàtan.

Font: Programa Cuines
Cuiner: Ramon Freixa
Restaurant: El racó d'en Freixa
Adreça: Sant Elies, 22
Població: Barcelona
Telèfon: 93 209 75 59