dimecres, 17 d’octubre del 2007

Herois: Episodi 2x04 - "The Kindness of Strangers"


Atenció! Aquest post pot contindre dades sobre la trama de la 2a temporada!
Hi poden haver spoilers!


Comença l'episodi amb el senyor Bennet observant el quadre on s'el veu mort a terra i a la Claire abraçada a un desconegut. Ja es de dia (suposem que aquesta nit no ha dormit gens) i amb aquesta informació, la seva sospita de que la seva filleta té un nou "amic especial" a Costa Verde pràcticament es troba confirmada. Aixi que això li deu recordar el que va fer amb l'anterior amic de la Claire, en Zack, i ja comença a pensar d'usar l'equivalent de "desmemoritzador de Men in Black" en forma d'haitià. Evidentment, la mare no en sap res, més preocupada per les excel·lències del seu gosset que de la seva familia. La claire nega qualsevol relació existent i el pare li insisteix que si coneix algu "el vol coneixer"...Tots ja sabem per fer-li què.
Durant el matí a l'intitut la Claire anava pensant en el que li va passar amb el seu amic Zack, que quan li van esborrar la memoria va perdre un amic. Suposo que no vol que això li passi amb en West i per això intenta inicialment rebutjar la cita que li proposa. Té por que el seu pare li faci alguna cosa. Al final, però, no ho pot evitar i queden per l'última cita aquella mateixa nit. I arriba l'hora de dinar.
Aixi que mentre estan dinant, la familia Bennet vol anar a fer els postres a "la casa del Ioghurt" o una cosa aixi. Però la Claire, recordant la cita amb en West, els comenta que ha d'anar a fer un treball a la biblioteca. Evidentment el pare sospita, aixi que deicdeix seguir-la pero a una distància prudencial. Prou distància per donar temps a la parelleta a marxar volant al tombar la cantonada del final del carrer dels Bennet, fet que desconcerta al pare encara més.
S'en van a festejar al famós cartell on hi ha les lletres "HOLLYWOOD", i allà, en West li vol demostrar a la Claire que si confia en ell, no la deixarà mai patir.
Al final, la Claire torna tardíssim a casa i busca l'excusa perfecte. Aixi que decideix mentir al seu pare dient-li que la desobeit. Pero no pel fet de tenir un xicot, sinó per entrar a formar part del grup d'animadores. Després de la sorpresa inicial, sembla que acorden un tracte: Ella pot fer-se animadora pero no pot sortir amb cap noi. De moment, sembla que ha sobreviscut al primer interrogatori.
I després del dia mogudet, apareix l'haitià informant el seu cap que cal que viatgin a Odessa (Ucrània). Quin empleat d'una empresa de fotocòpies no ha anat a Ucrania a un congrés de copisteria, oi? A veure que els hi diu a la familia...
Mentrestant, a la nit, la Molly continua tenint malsons. Més tard descobrim que qui els hi produeix és el pare...d'en Matt Parkman, que és una mena de lladre que el va abandonar de petit després de robar i fer mal a molta gent. En aquest moment vaig tenir un "deja-vu" de Lost, en la figura d'en John Locke i el seu malvat pare...Com enyoro a Lost...En fi, continuem...
En Nathan vol recuperar la seva familia (o això sembla) i comença per a fer una visita al cole privat on estudien els seus dos fills. Tant sols per a dir-los que li sap greu com han anat les coses i que canviarà. Es veu que vol fer costat a la seva mare doncs els insisteix que li demanin a la mare que la truquin a l'hospital. Sap que això la posarà contenta, suposo.
A tot això, la mare Petrelli, interrogada per en Parkman i el seu company a l'hospital, confessa inexpicablement l'autoria de la mort del sr. Nakamura. Però en Parkman sap que és inocent i ella, mentalment, li demana per favor, que ho deixi estar aixi. Li comenta mentalment que si continua investigant trobarà coses que han fet i que poden fer que no li recomana que les sapiga (sembla ser que pel seu propi bé). En Parkman parla amb en Nathan i li diu que sap que la seva mare és innocent i que no entèn com és que es declara culpable. En Nathan hi vol parlar per intentar converncer-la de que no ho faci però ella ja ha pres la decisió. Aixi que decideix parlar altre cop amb en Parkman i acorden treballar junts en la investigació. I queden per anar a casa d'en Nathan ja que reconeix els fragments de foto marcats amb el símbol d'en Kensei. I aqui arriba un moment esperat. Poder veure la foto dels dotze membres entre els que hi ha el sr. Nakamura, en Linderman, en Deveaux, el pare Petrelli (que curiosament es troba desenfocat a la fotografia i és irreconeixible), en Bob (el paio que ha contractat en Mohinder Suresh) i ... també a apareix el pare d'en Parkman. Moment estelar del capítol, efectivament!
Aixi que a l'arribar la Molly a casa, en Matt li demana que trobi al seu pare. I ella a l'intentar-ho...veu a l'home dels seus malsons. Ostres! Sembla que es molt dolent el sr. Parkman pare. ;) Però la Molly fa el cor fort al final i l'intenta localitzar i ho aconsegueix. EL que passa es que el pare Parkman també la pot veure mentre el busca i aconsegueix "capturar-la" i queda com en una mena de "coma" on mentalment crida a en Parkman fill perquè l'ajudi.

La Maya i l'Alejandro ananven viatjant amb el seu nou colega de fuga, un americà anomenat Derek, prop de la frontera entre Mèxic i els EUA quan de cop i volta troben el cos d'un home estirat enmig de la carretera. Estan a punt d'atrpellar-lo. Quan baixen per veure si és viu o mort, el giren i viem que és...ta-ta-tachán...en Sylar. Aquest home té una flor al cul! Després d'ésser atravessat per una katana al mig del pit i no tenir els poders de regeneració, la Candice el recull i el porta a operar per a curar-lo. I ell per agrair-li la mata. I ara, que representa que s'ha escapat d'on el tenien recuperant-se amb la Candice, el troben la Maya i l'Alejandro que precisament tenen poders i també els hi pot robar. Amb aquesta "potra" no li cal el programa informatic ideat pel doctor Suresh per a trobar "herois" ;) En fi, que el recullen i com que els diu que coneix el doctor Suresh (suposo que matar algú t'aporta com a minim que et puguis presentar com algú que coneixes a fons a la víctima), ja tenim un nou company de ruta cap a New York. Però durant el viatge es paren en una botigueta de carretera i en Derek veu el diari on apareixen la Maya i el seu germà que estant buscats per assassinat. I li comenta a en Gabriel Grey (nou "altrer ego" del nostre Sylar) que durant el viatge ha descobert que la Maya i l'Alejandro tenen poders i ja els vol obtenir. Aixi que en Gabriel vol fer creure a en Derek que cal trucar a la policia i mentre està distret el mata i el deixa allà. Aixi que cal que s'inventi una excusa per la cual en Derek no continui el viatge amb ells, aixi que, com a bon mentider, fa veure que en Derek els vol trair trucant a la policia i els convenç perquè creguin que ell els ajudarà a escapar. Aixi que ja tenim una nova víctima al curriculum d'en Sylar.
A casa d'els Dawson (els cosins d'en Micah), les coses van com poden ja que tenen problemes de diners i la cosina gran, una preciosa jove molt segura de si mateixa, fa el que pot per mirar de portar la seva familia endavant. Sabem que la jove, que es diu Mònica, ha fet les proves per a ser encarregada de l'hamburgueseria on treballa i que està força segura de si mateixa. El seu germà petit es veu que és un pinxo que li vol fer la punyeta a en Micah ja que sembla que no li agrada massa que visqui amb ells. Però l'atzar farà que el noi vulgui veure la lluita lliure que fan al canal per cable...la llàstima és que no té diners per a poder "comprar" l'emissió. Clar que té un cosí que "parla" molt amistosament amb les màquines...però ell encara no ho sap. I en Micah veu una possible manera de pactar una treva amb el pinxo del seu cosí. Aixi que la Mònica va a la feina, i comença a parlar amb una companya del fet que li aniria molt bé poder ser la encarregada per poder aixecar la seva familia, continuar els estudis, etc. I mentre està aixi despistada, veu que ha aconseguit fer sense adonar-sen una flor amb un tomàquet "tal i com havia vist uns segons a la TV aquell matí". Una altre heroina en potencia, la cosina d'en Micah...Llavors també observem com li rebutgen l'ascens precisament per la seva situació familiar, que creu el seu cap que la té massa absorvida i lligada. Aixi que trista, els porta el sopar a casa als nens i els troba veien la TV per cable. I es que resulta que en Micah havia fet de les seves amb el televisor per a poder veure el canal sense haver de pagar...I és allà quan sense massa interès observa una clau de lluita lliure que fa un dels combatents. I ja es veu a venir que amb la capacitat de reproducció de tècniques que té, si mai la de fer servir, que es preparin...
Curiosament, es veu que l'endemà ha de tancar la hamburgueseria, quan entren a robar. Aixi que pot fer servir la clau de lluita lliure i deixa KO al pobre lladre que fuig amb un bon cop i ben espantat. Suposo que amb això el seu cap li donarà la feina que li havia negat...

Només comentar un detall. Ja fa diversos episodis que quan en Nathan està sol i es veu en un mirall, es veu a si mateix com si estés cremat totalment (potser com a consecuencia de l'explosió atòmica?) Potser algú li està fent males passades psicologicament? Potser en Pare d'en Parkman? I qui deu ser el Pare dels Petrelli? Potser és en Kenzei?

Apa, a comentar!

3 comentaris:

Cesc ha dit...

Collons!! Si gairebé has comentat l'episodi senser! no se li pot dir ni spoiler!!

cuida't!

Anònim ha dit...

Hi poden haver spoilers diu... jajajaja però si llegint això ja no fa falta veure l'episodi!!

Resumeix una mica home!!!

David Lozano ha dit...

A veure, he fet una review de l'episodi. Per tant he d'explicar detalls, no? Però procuraré sintetitzar en properes edicions.

Gràcies pels comentaris.