dimecres, 3 d’octubre de 2007

Humus, guacamol i babaganuix (Les preferències de la Montserrat...)

Ingredients:

Per a l'hummus:
- 200 g de cigrons
- suc de llimona
- 1 cullerada de tahina
- oli de sèsam
- sal, all, pebre negre
Per al guacamol:
- 4 alvocats
- 1 cullerada de ceba tendra picada
- 1 cullerada de tomàquet vermell picat
- julivert picat
- gotes de Tabasco
- oli d'oliva verge i sal
Per al babaganuix:
- 2 albergínies
- 2 cullerades de ceba picada
- tahina
- oli de sèsam
- sal, all
- pa de pita

Preparació

Per fer l'humus, poseu a la Thermomix els cigrons bullits, la tahina, l'oli de sèsam, l'all picat, la sal, el pebre i el suc de llimona i tritureu-ho.
Per fer el guacamol, en un bol aixafeu amb una forquilla els alvocats pelats. Tot seguit, afegiu-hi el suc de llimona, el tabasco, la ceba tendra picada, el julivert picat, l'oli, la sal i remeneu-ho tot bé. En l'últim moment, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus molt petits i remeneu-ho suaument. Per fer el babaganuix, poseu a la Thermomix l'albergínia cuita al forn i pelada, l'all picat, la tahina, la sal i la ceba picada i tritureu-ho. I ja per acabar, serviu l'humus, el guacamol i el babaganuix en tres bols, amaniu-los amb una mica d'oli i acompanyeu-los amb pa de pita.


Font: Programa Cuines de TV3
Cuiner: Josep Santiago
Restaurant: Cuines de Santa Caterina
Adreça: C/ Francesc Cambó, interior mercat Santa Caterina
Població: Barcelona
Telèfon: 93 268 99 18