dimecres, 3 d’octubre de 2007

Amanida de pasta fresca amb llagostins i pesto

Ingredients:

- 325 g de pasta fresca
- 8 cues de llagostins
- 1 gotet d'oli d'oliva
- vinagre
- 1 cullerada de pinyons
- un ramet d'alfàbrega
- 80 g de formatge de Parma
- sal i pebre
- 1 gra d'all
- 2 filets d'anxova
- "lollorosa", "lollorosa" verda, "radicchio" i escarola
- oli d'oliva


Preparació

En primer lloc, bulliu la pasta fresca amb aigua i sal uns 2 minuts, així us quedarà al dente.
Mentrestant, comenceu a preparar el pesto. Agafeu l'alfàbrega (prèviament escaldada i després refrescada amb aigua i gel perquè mantingui el color) i poseu-la al pot de la batedora. Tireu-hi 2 grans d'all, els pinyons, 2 filets d'anxova, parmesà ratllat i cobriu-ho tot amb oli d'oliva. Tritureu-ho. Pel que fa a l'amanida, salpebreu la barreja d'enciams i amaniu-la amb oli d'oliva i vinagre. Escorreu la pasta fresca i amaniu-la amb el pesto. Finalment, serviu la barreja d'enciams amb la pasta i amb les cues de llagostí prèviament saltades.

Font: Programa Cuines de TV3
Cuiner: Joan Piqué
Restaurant: Ruccula
Adreça: World Trade Center Barcelona
Població: Barcelona