dimecres, 3 d’octubre de 2007

Falafel (Cuina àrab)

Ingredients:

- 250 g de cigrons cuits
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- julivert
- coriandre
- comí
- canyella en pols
- 1/2 bitxo remullat o harisa
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 1 culleradeta de pebre negre
- 2 culleradetes de llevat en pols
- sal
- oli


Preparació

Per a preparar la pasta de falafel, poseu en un bol el puré de cigrons i tots els condiments.
Després, la ceba picada, l'all trinxat, el julivert, el coriandre, el comí, la canyella en pols, 1/2 bitxo remullat, pebre vermell picant, pebre negre, el llevat en pols i la sal. Barregeu-ho ben barrejat, tapeu-ho amb un drap i poseu-ho una hora a la nevera perquè la pasta agafi consistència. Passat aquest temps, doneu a la pasta forma de croquetes de falafel i fregiu-les en oli calent uns 30 segons per banda. Reserveu-les sobre paper absorbent. Ja per acabar, serviu el falafel amb enciam, tomàquet i ceba i amb salsa tahira. Aquesta salsa de sèsam la podeu comprar en una botiga de productes àrabs o bé la podeu substituir per iogurt cremós barrejat amb una mica de crema de llet i amb pebre negre.

Font: Programa Cuines de TV3
Restaurant: El celler del roser